Головна » Усі новини

10 причин пить больше воды.

26.09.2018

Зазнаючи спраги, людство протягом багатьох століть вгамовувало її за допомогою звичайної питної води. Нині намагаються замінити її. І багато хто навіть не підозрює, наскільки важлива вода для здоров'я, краси та фігури. Зазнаючи спраги, людство протягом багатьох століть вгамовувало її за допомогою звичайної питної води .Але не все так просто у сучасному світі, яким правлять газовані напої, алкоголь та кофеїн. "Запиваючи" ним свою спрагу, ми забуваємо у тому, що звичайна питна вода корисна, життєво необхадна організму. Подані нижче причини, з яких варто збільшити щоденну кількість простої води.

1. Покращує та омолоджує шкіру

Сучасні модниці витрачають цілі стани на косметику для догляду за шкірою обличчя та тіла, при цьому абсолютно ігноруючи найдешевший та найефективніший засіб — воду. Щоденне вживання питної води призводить до покращення життєдіяльності клітин, зволожує шкіру зсередини, підвищує її еластичність, запобігає сухості.

 

2. Виводить токсини з організму

Вода допомагає виведенню токсинів із травного тракту. Як відомо, нирки є природним «фільтром» організму і ця їх здатність безпосередньо залежить від кількості води, що випивається.

 

3. Знижує ризик серцевого нападу

Нещодавно проведене дослідження показало, що у людей, які випивають щонайменше 5 склянок простої води на день, знижується ризик серцевих нападів у порівнянні з тими, хто випивав 2 склянки води на день.

 

4. Є «мастилом» для суглобів та м'язів

Вода – основний матеріал для утворення спеціальної рідини, яка є своєрідним «мастильним матеріалом» для суглобів та м'язів. Спортсмени (особливо ті, хто присвятив себе силовим видам спорту) давно знають, що нестача води в організмі призводить до м'язових спазмів. Навіть якщо ваше знайомство зі спортом зводиться до щоденної ранкової гімнастики, пам'ятайте, що для запобігання спазмам м'язів слід пити воду до, під час і після занять спортом.

 

5. Відновлює енергію

У середньому протягом дня людина втрачає близько 10 (!) склянок рідини (під час процесів потовиділення, дихання, сечовипускання та дефекації). Навіть найменше зневоднення може спричинити втрату концентрації, головний біль, дратівливість і втому.

Вода потрібна організму для правильного функціонування. Рівень кисню в кровоносній системі безпосередньо залежить від кількості води, що випивається. Чим більше кисню міститься в організмі, тим більше жиру спалюватиметься для утворення енергії. При малій кількості кисню організм не може «утилізувати» жир і перетворити його на енергію.

Дослідники підтвердили, що вода необхідна для правильного функціонування мозку.

 

6. Підтримує травну систему

Вода не тільки запобігає утворенню запорів, а й бере участь у процесі травлення та утворення хімічних реакцій цього процесу. Вуглеводи та протеїни, які наш організм використовує як харчування, засвоюються та переносяться у кровоносну систему за допомогою води. За допомогою тієї ж води відходи життєдіяльності виводяться з організму (процес сечовипускання).

7. Зменшує ризик захворювань та інфекцій

Нестача води в організмі може призвести до небезпечного захворювання - хронічного зневоднення клітин. Клітини тіла постійно недоотримують необхідну кількість води, що веде до зниження їх життєвої активності та відкриває шлях до виникнення різних захворювань через загальне зниження імунітету.

 

8. Регулює температуру тіла

Вода регулює "систему охолодження" організму. Після активних занять спортом розпарені та спітнілі спортсмени часто накидаються на так звані «спортивні» напої.

Однак багато експертів сходяться на тому, що вода як терморегулятор «працює» краще за широко розрекламовані газування з цукром.
Ви здивуєтеся, але вода - це та поживна речовина, яка потрібна організму в найбільшому обсязі. Від 55% до 75% ваги середньої дорослої людини становить саме вода, яка бере участь у процесі терморегуляції.

 

9. Спалює жир і «ліпить» нові м'язи

Як уже говорилося вище, зневоднення призводить до уповільнення синтезу протеїнів, який є вкрай важливим для процесу утворення м'язів. Процес утворення нових м'язових тканин – енерговитратний. Чим менше калорій згорить і перетвориться на енергію для створення нових м'язів, тим більше калорій «відкладеться» в організмі у вигляді зайвого жиру.

 

10. Упокращує загальне самопочуття

До традиційного формулювання дільничного лікаря, сказаного біля ліжка хворого на ГРЗ або грип, — «і пийте більше рідини» — потрібно ставитися з усією серйозністю. Вода допомагає контролювати жар, заповнюючи втрачену організмом рідину і виводячи слиз.

 

Вода – важлива частина нашого життя. Намагайтеся пити більше води до, під час та після фізичних навантажень, у спекотні дні, при низькій вологості, перебуваючи на великій висоті над рівнем моря, зазнаючи нападу нудоти, діареї, при підвищенні температури тіла. Однак важливо пам'ятати, що організм здатний засвоювати приблизно 120 мл води кожні 10 хвилин, так що не перестарайтеся.

Привчіть себе випивати по склянці води щогодини. Зробіть цей процес цікавим:

— Додайте в склянку чистої води трохи м'яти, шматочки свіжої полуниці, яблука, лимона або лайма. Пийте «фруктову воду» охолодженою.

— Замість звичайного чорного чаю пийте трав'яні настої. Спробуйте шипшинний, ромашковий, яблучний, ментоловий чай, мате* та традиційний китайський зелений чай.

— Додайте у склянку чистої води трохи соку свіжого лимона. Тепла вода з лимоном, що випивається вранці на «голодний шлунок», виводить токсини з печінки і допомагає боротися із зайвою вагою.

Пам'ятайте, що якісна питна вода повинна бути вільною від сторонніх включень, активною, живою, здатною до засвоєння корисних інгредієнтів. Для очищення води в домашніх умовах можна використовувати фильтры для воды.

Відгуки покупців

Написати свій відгук

captcha

    Замовлення онлайн

    Якщо Ви не впевнені у виборі чи сумніваєтеся, то наші фахівці безкоштовно проконсультують Вас з будь-яких питань, пов'язаних із нашими пропозиціями

    Ви завжди можете отримати консультацію за телефонами:


    Робочі дні: 9:00-19:00
    Субота, неділя: 10:00-17:00


    (048)701-47-90

    (099)100-44-32 Telegram

    (099)100-44-32 Viber

    Новини в блозі

  • 16.10.2019

    АКВАФОР-передовые технологии.

    Завдання фільтра для води АКВАФОР – видаляти із неї шкідливі домішки. У процесі очищення води фільтри в жодному разі не повинні виділяти назад у воду накопичені забруднення та небезпечні для здоров'я людини компоненти. В даному розділі Ви можете дізнатися докладніше про передові технології водоочищення, які день у день роблять Ваше життя кращим.

    Читати...
  • 18.02.2019

    Легкая вода и ее свойства.

    Всю питну воду можна розділити на легку та важку. Легка вода – вода, що складається з молекул, утворених двома атомами водню і одним атомом кисню – H2O. На відміну від легкої, у важкої води замість атомів водню, до складу входять його ізотопи, тобто атоми з зайвим нейтроном. Зовні ця вода нічим не відрізняється від звичайної води, але за фактом – це смертельна отрута для будь-якого живого організму. На щастя, така вода у природі зустрічається досить рідко. Якщо взяти всю воду Землі, то 0,3% її складатиме важка вода. Незважаючи на такий невеликий відсоток, цього цілком достатньо, щоб завдати серйозної шкоди всьому живому.

    Читати...
  • 03.10.2018

    Вода из водопровода опасна.

    Всім потрібно знати, які з домішок водопровідної води шкідливі та вимагають обов'язкового застосування адекватних заходів для їх видалення. Це речовини, які при підвищеному вмісті викликають спочатку алергічні реакції, а потім і збій у роботі внутрішніх органів, аж до смерті.

    Читати...